Zelf leren schaatsen zoals Sven

Barbara de Loor doet op het ijs van de ijsbaan bij Omnisport oefeningen met kinderen, voor ze aan het schaatsen gaan. foto's Cees Baarsuit de stentor 07.01.2011

APELDOORN – Barbara de Loor kent haar lot. Ze mag dan in 2005 wereldkampioen op de 1.000 meter zijn geworden, de hedendaagse jeugd kent haar niet als schaatsster.

Haar kwaliteiten als schaatsdocente kennen een paar honderd Apeldoornse kinderen sinds gisteren wel. ,,We hebben ontzettend veel geleerd vandaag.”

,,Eigenlijk”, zegt Barbara de Loor voor dat de clinic begint, ,,kennen de kinderen vandaag de dag alleen Sven Kramer als topschaatser. Een aantal herkent mij wel, maar dat komt door mijn deelname aan Dancing with the Stars. Het is natuurlijk ook een tijdje geleden. Ze zijn te jong om mij wereldkampioen te hebben zien worden. Maar als ik vertel dat ik een gouden medaille heb gewonnen op een WK, stijg ik meteen in hun aanzien.”
lees hele artikelOok stonden er vandaag nog 2 andere artikelen over de ijsbaan en DNIJ in de Stentor. Lees hier het bericht over kunstrijden en hier het bericht over de IJspegel onder de ijsbaan

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *