Eerste Marathon Free-Wheel inlinecup Oost Nederland in Apeldoorn

Free-Wheel inlinecup Oost NederlandDe eerste echte SKEELER MARATHON gaat op vrijdagavond 17 juni aanstaande plaats vinden op de schaats- en skeelerbaan bij Omnisport in Apeldoorn.

De Apeldoornse Schaats- en Skeelervereniging DNIJ, gaat in samenwerking met de
Free-wheel inline Cup Oost, goed gekeurd door de KNSB deze wedstrijden organiseren.

Nadat de skeelerjeugd (van DNIJ) aan het beging van deze avond een Elfstedentocht op hun thuisbaan hebben gereden en te vrede hun stempelkaart hebben verwisseld voor een echt “kruisje” zal om 19.00 uur, het eerste startschot klinken voor… de senioren die 60 ronden voor de wielen hebben
Daarna komen de dames voor 40 ronden, waarna de avond wordt afgesloten door de veteranen die ook goed zijn voor 60 ronden.

Toeschouwers hebben gratis toegang, om onder het genot van een lekker kopje koffie/thee glas fris, welke te verkrijgen zijn in de echte Koek en Zopie-tent op de baan te genieten van de eerste wedstrijd van in de in totaal zes van de Oostelijke competitie.
Het is een regionale wedstrijd en staat voor iedereen open! Het is dus mogelijk mogelijk voor de recreanten om een daglicentie te kopen en eens een echte wedstrijd vanuit het peloton te gaan bekijken en de plaatselijke cracks uit de wind te houden zodat er misschien wel een DNIJ’er als eerste over de finish komt.
Kortom een perfecte gelegenheid om deze sport eens van nabij te bekijken, te genieten van de inspanningen, de lachende gezichten en alles wat bij het gezond sporten hoort.
Meer informatie over de wedstrijd kun je vinden op de website van de Free-Wheelinlincup.
Licentiehouders kunnen zich inschrijven via de kalender op www.schaatsen.nl en recreatieve rijders kunnen op de dag zelf 1 uur voor aanvang van de wedstrijd een daglicentie kopen en zich inschrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *