Onder het bruggetje van Bartlehiem

uit De Stentor 18-06-2011

APELDOORN – Klunen naar ‘Dokkum’, onder het nagebouwde bruggetje door van Bartlehiem: jeugdleden van DNIJ gingen gisteravond op de skeelers over de baan naast Omnisport voor een alternatieve Elfstedentocht.

Na elke ronde kregen zij een elastiekje – handig bij het tellen van de baantjes. De jongste deelnemer was vier jaar. Bijzonder: oud-Olympisch kampioene Ans Schut (Spelen van 1968) gaf het startschot voor de tocht. DNIJ wil dit evenement herhalen in de winter, maar dan op de schaats en voor álle Apeldoorners. Gisteravond waren ook de eerste officiële skeelerwedstrijden op de baan, ondermeer voor de masters (40+) en de dames. foto Cees Baars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *