5 Eerste plekken voor schaatsers DNIJ in de marathons

Elisa Dul en Sven Tellegen tijdens hun gouden race bij de Leisure World Regio Oost Marathon 29-10-2011 Nijmegen A-PupillenFoto’s van de pupillen, c-junioren en C1 rijders zijn te bekijken op de DNIJ photostream

Het was een druk weekend voor de DNIJ-ers wat betreft het marathonschaatsen. Zaterdag was er de Leisure World Regio Oost competitie in Nijmegen en zondag was in Assen de tweede wedstrijd in het kader van de Noord-Oost competitie. Dat DNIJ beschikt over veel schaatstalent bleek in Nijmegen bij de jeugdmarathons: er waren 5 eerste plaatsen in de verschillende jeugdgroepen.
Er werd gewonnen door …Babette Buitenhuis (meisjes pup B), Arno Tellegen (jongens pup B), Elisa Dul (meisjes pup A), Sven Tellegen (jongens pup A) en Sanne in ’t Hof (meisjes junioren C). Ook door andere jeugdleden werd zeer verdienstelijk gereden: Iris Jansen werd derde bij de meisjes pup A en Evert Scholten vierde bij de jongens junioren C. In de oudere groepen was vooral het rijden van B-junior Adriaan Jansen opvallend. In z’n eerste wedstrijd bij het aankomend marathontalent (C1) werd hij zesde met een snelste rondje van 24.7 op de 333 m baan in Nijmegen. Mark den Besten werd hier achtste en Pieter van Kruistum negende. Bij de heren masters 1 finishte Wil Borsboom uitstekend in het peloton op een 30e plaats. Holger Peters ( na 30 ronden) en Henk Veneman ( na 20 ronden) konden het hoge tempo nog niet volgen.
Zondagavond werd in Assen de tweede wedstrijd Noord-Oost verreden. Bij de masters 2 kwam Holger Peters vlak voor de finale ten val na een sterk aanvallend gereden koers. Wil Borsboom ( 16e) en Henk Veneman (28e) konden mee spurten voor de punten in de finale. Bij de heren C1 reden Marc den Besten en Pieter van Kruistum een goede wedstrijd. Bij de heren C2 finishte Dirk van Zoest voor in het peloton (6e). Ook Frank Mennink en Thijs Kolkman reden goed uit. Rene den Besten moest vlak voor de finale het hoofd buigen voor het door het peloton aan de dag gelegde tempo.