Donderwolken boven de ijsbaan

10 daagse weersvoorspelling op 9 december 2011
Voorbereiding schaatsseizoen 2011 - 2012Zo zagen de auto's er uit vanochtend in Apeldoorn
Links de foto’s en video’s van gisteravond. Rechts de auto’s heden ochtend!


Jammer dat de koelinstallatie is uitgezet. Was een perfect weekend geweest om het ijs op te bouwen!

Door de weersomstandigheden is afgelopen week door Omnisport (Libema) besloten de ijsmachines voorlopig weer uit te zetten! Volgens de experts is het geen haalbare kaart om ijs te maken met de voorspelde weersomstandigheden waarbij de temperatuur oploopt tot maximaal 8 รก 9 graden met een stevige wind.
Schaats- en skeelervereniging DNIJ is niet blij met dit besluit van Omnisport! Vele activiteiten die al in de steigers staan moeten nu per direct worden uitgesteld. Zo stond er een feestelijke opening van de ijsbaan gepland op 16 december waar iedereen gratis kon schaatsen en zouden er op 19 december meer dan 300 kinderen gaan deelnemen aan het Apeldoornse scholieren kampioenschap! Ook zouden de schaatslessen voor de apeldoornse bevolking gaan starten vanaf maandag 19 december. Al deze activiteiten zijn nu tot een nader te bepalen datum uitgesteld.
DNIJ hoopt dat Omnisport de koelmachine weer zo spoedig mogelijk aan gaat zetten zodat er net als op de andere buitenbanen in Nederland gewoon kan worden geschaatst!

De vele DNIJ-vrijwilligers die vanavond voor Libema zouden gaan starten met het maken van ijs kunnen hier dus niet mee beginnen en zijn natuurlijk hevig teleurgesteld. Maar deze DNIJ-ers gaan vanavond natuurlijk wel aan de slag met het verder winterklaar maken van de baan! Als het dan zo ver is en de koelmachines gaan weer aan dan kan er direct gestart kan worden met het maken van ijs en er toch nog geschaatst kan worden op de 400 meter baan in Apeldoorn.

Via de DNIJ website houden we iedereen verder op de hoogte van de nieuwe data waarom de activiteiten worden georganiseerd. Hou de website dus in de gaten!

2 Comments

  1. Henk Veneman | |

    Da’s balen zeg. Vooral voor dalle mensen die zo druk waren met de voorbereidingen van de opening, het scholierenkampioenschap enz.

  2. peter | |

    Jammer voor al die mensen die graag willen schaatsen en die mensen die zo druk zijn geweest met de voorbereidingen hiervan. Wat is de reden dat in Amsterdam (Jaap Eden) marathons worden gereden en in Apeldoorn niet. Ik snap de beargumentie van Libema niet.
    Ik hoop voor iedereen van dnij en apeldoorn dat we toch nog beleven dat we kunnen ijsglijden dit jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *