KPN Winterijs marathon 2012 gaat niet door

dnij-logo 2010 ApeldoornKPN logoLogo Omnisport ApeldoornDe Stentor logoLogo KNSB gewest GelderlandLuchtfoto Omnisport schaats- en skeelerbaan Apeldoorn
De weerberichten voor begin januari zijn helaas erg ongunstig. Hierdoor is gisteren op 27 december besloten de baan de laatste dagen van dit jaar niet meer te gaan koelen. Hierdoor is het niet mogelijk om op 2 januari de 1ste KPN Winterijsmarathon in Apeldoorn te verrijden. Wanneer er wel ijs gemaakt kan worden zal van dag tot dag worden bekeken. Van de week zullen alle deelnemers die zich hebben ingeschreven via e-mail op de hoogte worden gebracht.

Inmiddels hoeft het niet meer te vriezen als je wilt schaatsen met het echte natuurijsgevoel!
In Apeldoorn is er tegenwoordig een prachtige 400 meter “winterijsbaan”. Als de temperatuur onder de 6 á 7 graden zakt kunnen we hier ijs maken!
Schaatsvereniging DNIJ uit Apeldoorn gaat samen met het KNSB Gewest Gelderland op 2 januari 2012 voor het eerst de “KPN winterijs marathon” organiseren op deze ijsbaan.
Inschrijven kan op dit moment niet meer. Voorlopig is er nog geen ijs in Apeldoorn. Iedereen die staat ingeschreven op deze lijst krijgt van de week bericht hierover.

Wat moet je weten:

 • Winterijs lijkt op natuurijs, er wordt ook niet gedweild tussen de categorieën en het is buiten
 • De wedstrijd staat open voor iedereen die lid is van een schaats- / ijsvereniging en/of een KNSB licentie heeft en ouder is dan 15 jaar (B-junior) behoudens landelijke A en B rijders en Dames
 • We starten in 3 categorieën waarvan 2 wedstrijdcategorieën:
  • 17.50 uur: Clubrijders (Dames en Heren) zonder KNSB licentie (30 ronden)
  • 18.30 uur: Wedstrijdrijders D/M2/C2/C3 (40 ronden) (clubkampioenschap Dames)
  • 19.15 uur: Wedstrijdrijders M1/C1 (50 ronden) (clubkampioenschap Heren incl. M2/C2)
 • Zorg dat je minimaal een half uur van te voren aanwezig bent om de startlijst te tekenen en eventueel je beennummer op te halen. Dit kan vanaf 17:00 uur.
 • Onder de DNIJ leden wordt gestreden om de Goos Peterzon bokaal voor de dames en de heren (categorie D en C1/M1)! Wie wordt clubkampioen?
 • De Dames clubkampioen komt uit de startgroep D/M2/C2 en de Heren clubkampioen uit de startgroep M1/C1. Wil je als Heren DNIJ lid dus meedingen naar de bokaal dan moet je voor de heren dus inschrijven bij de M1 of C1
 • Voor alle 3 de categorieën zijn er drie podiumplaatsen te verdienen. Bij de categorie clubrijders en wedstrijdrijders D/M2/C2/C3 zelf 6 podiumplaatsen. 3 voor de dames en 3 voor de heren
 • Het is Gratis! Dus kom op 2 januari die oliebollen er afschaatsen!! Het eerste goede voornemen kun je nu dus al nemen en schrijf je in.
 • Houdt er rekening mee dat er beperkte kleed- en doucheruimte is! Er is maar 1 kleedkamer voor de dames en 1 voor de heren met elk 4 douches!
 • Je kunt je inschrijven via de link boven in deze pagina
 • Per categorie is er ruimte voor ongeveer 60 rijders. De startlijst wordt gemaakt op volgorde van binnenkomst aanmelding. VOL = VOL

Schrijf je nu dus snel in! Deze 1ste editie van de KPN winterijsmarathon is namelijk ook nog eens gratis. Er zijn dus geen inschrijfkosten dit jaar!

Indien u zich wilt afmelden of een wijziging wil doorgeven in onderstaande lijst stuur dan een mail naar schaatsen@dnij.nl. Wij zorgen er dan voor dat de wijziging zo snel mogelijk wordt verwerkt in de lijst.

De Omnisport schaats- en skeelerbaan in Apeldoorn is te vinden:
De voorwaarts 440,
7321 MG Apeldoorn
De baan ligt achter het Omnisportcentrum naast de Intratuin.
Tot ziens op maandag 2 januari

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *