Pieter van Kruistum wint Goos Peterzon wisseltrofee 2011-2012

Ondanks het weer hebben we vandaag voor het eerst op onze eigen baan in Apeldoorn clubkampioenschappen marathon verreden. Het winterijs en de harde wind gaven de kampioenschappen een eigen karakter en de ruim 25 deelnemers waren zeer enthousiast.
Het werd dan ook niet zomaar een wedstrijdje. Vanaf het begin werd er direct al hard gestreden. Al na 2 ronden probeerde Pieter het peloton te kraken maar kwam uiteindelijk niet los. Halverwege de wedstrijd probeerde Pieter het weer en kreeg uiteindelijk Marc den Besten met zich mee. Met zijn tweeën lukten het hun een ronde voorsprong te pakken op het peloton. Een flink aantal ronden voor het einde lukte het Henk Veneman en Jan Tanis ook om voorsprong te pakken op het peloton welke zij niet meer prijs gaven. Nadat Pieter ongeveer 10 ronden voor het einde Marc uiteindelijk ook los heeft gereden kwam Pieter als eerste over de streep. Marc pakte een mooie welverdiende 2de plek. De strijd voor de derde podiumplaats was hard!
DNIJ clubkampioenschappen MarathonHenk en Jan gingen volle bak de laatste 100 meter in om op het podium te komen. Henk pakte van kop af aan de eindsprint. In een poging langszij te komen kwam Jan uiteindelijk ten val en kwam daarmee met een nat pak als 4de binnen. Henk pakte dus het laatste podiumplekje!
Mannen…. bedankt voor deze fantastische schaatsmiddag in Apeldoorn. Ja… mannen… er deden namelijk geen dames mee in deze editie. De wisseltrofee voor dames staat dus in het clubhuis te wachten op de winnaar bij de dames volgend jaar. Dames… nu al wel vast in training gaan 🙂