It giet oan!

logo elfstedentochtUPDATE: We vertrekken om 05.00 uur ipv 06.00 uur uit Apeldoorn, ook zoeken we nog hulp bij de bevoorrading onderweg! Wil je helpen? Geef het even door aan Frank.
Ja je leest het goed! Het gaat door. Morgen, zaterdag 11 februari 2012 gaat een groep DNIJ-ers proberen de 11 steden van Friesland te rijden op de schaats.
Het initiatief is gisterochtend ontstaan tijdens de schaatstocht op het Veluwemeer. Hieronder de uitnodiging van Frank Mennink om ook mee te gaan.
De groep wordt op dit moment al gevormd door de 10 DNIJ-ers: Frank Mennink, Wil Borsboom, Henk Veneman, Jan Tijmes, René den Besten, Marc den Besten, Holger Peters, Frits Kwak, Dirk van Zoest, Jan Tanis, …… Wie gaat er nog meer mee? Meld je aan bij Frank!


Hallo schaatsers en elfstedenrijders,

Nu de tocht der tochten helaas niet doorgaat wil dat nog niet zeggen dat wij hem niet kunnen gaan schaatsen! Daarom is het idee geboren om zaterdag a.s. om 6.00 uur te verzamelen bij mij op kantoor (auto’s kunnen staan op mijn parkeerterrein) aan de Loolaan 14 te Apeldoorn en dan af te reizen naar onze startplaats Bolsward. Waarom nu Bolsward zal je denken, omdat we dan zeker zijn van goede ijscondities in de kop van Friesland. Aangekomen in Leeuwarden hebben we dan al mooi 100km geschaatst en kunnen we altijd beslissen of we de ronde verder voltooien en doorrijden naar het zuidelijke deel van de route of terugkeren naar Bolsward met auto/ taxi of bus. Het lijkt mij super om met een grote groep de route van de elfsteden aan te doen, maar we hebben natuurlijk ook mensen nodig die de groep wil/ kan cateren. De cateraars rijden in de auto vol met eten en drinken mee langs de route zodat we kunnen foerageren en kunnen optreden in geval van calamiteit …..Wie lijkt dit leuk om te doen, de rijders zullen je dankbaar zijn! Ik weet niet of we overal een mooie geprepareerde ijsvloer gaan tegenkomen maar ook dat moeten we gaan ontdekken. Als de groep een behoorlijke omvang heeft, zal het wel zo zijn dat er verschillende groepjes schaatsers ontstaan, maar dat is bij de echte Elfstedentocht niet anders. It giet Oan zaterdag!

Samenvattend:

  • Zaterdag 11 februari a.s. om 05.00 uur vertrek bij Mennink Makelaars Loolaan 14 te Apeldoorn
  • Reistijd ca. 1.5 uur naar Bolsward waar we de sloot moeten opzoeken
  • Starten met schaatsen ca. 7.00 uur tot ?
  • Neem voldoende eten en drinken mee wat je evt. ook in de koek en zopie wagen kunt leggen
  • Neem je schaatsen(hoezen), schoenen en geld mee
  • Starten op eigen risico

Mensen wat een feest, rust goed uit en tot zaterdag. Ik hoor graag of iemand zich beschikbaar stelt als koek en zopie wagen…….

Met vriendelijke groet,
Frank Mennink

Mennink Makelaars
Loolaan 14
7315 AA Apeldoorn
06-51550855

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *