Koud klusje

Natuurijs maken in Apeldoorn

Ook nu zijn de DNIJ vrijwilligers weer druk in de weer. Dit keer geholpen door moeder natuur en niet meer door de koelmachines van het Omnisportcentrum die vorige week zijn uitgezet. Maandagavond hebben de DNIJ-vrijwilligers een eerste poging gedaan maar toen was het nog te warm met een temperatuur van -1 graden in Apeldoorn. Echter was het gisteravond en vannacht een stuk kouder en zijn de vrijwilligers tot een uur of 2 ’s nachts in de weer geweest met de brandslangen. Inmiddels ligt 1 á 2 cm ijs en gaan we vanavond verder met het opbrengen van water. We hopen als DNIJ-leden in de loop van de week voldoende ijs te hebben zodat we in Apeldoorn weer op de schaats kunnen staan. Voorlopig gaat de baan niet open voor het publiek. Libema (de beheerder van de ijsbaan) bepaalt deze openingstijden. Hou hiervoor de website van Libema in de gaten of neem contact op met het omnisportcentrum in Apeldoorn.
Wil je als vrijwilliger meehelpen om voldoende ijs te kunnen maken meld je dan even aan bij Tom Leeneman. We kunnen alle hulp goed gebruiken!

3 Comments

 1. wiwes | |

  Fijn zo’n verwijzing naar de website van het Omnisportcentrum. Lees je daar op de site dat de baan in 2012 in het geheel niet open zal gaan.
  Heeft men buizen onder de vloer liggen, is er in combinatie met de uitstekende buitentemperaturen een uitgelezen mogelijkheid om in het Apeldoornse weer eens te kunnen schaatsen op een 400 meterbaan…krijg je NUL op je rekest. O O O..wat verlang ik weer naar die tijd dat de vlaggetjes aan de bussen hingen..en er in het Orderbos lekker op de baan geschaatst kon worden..Niks geen gezeur..niks geen buizen ..gewoon lekker ouderwets schaatsen…Ik ben gistermiddag maar eens een kijkje wezen nemen..allemaal water op de baan…Bleek er net pas gesproeid te zijn. Onderhand is half Nederland al op de door hen zelf gefabriceerde kunstijsbanen te bespeuren maar wederom in Apeldoorn niet.

  Wederom gemiste kans Libema en DNIJ! Jammer.

 2. gerdien | |

  Helemaal mee eens, Apeldoorn loopt in alles achter, Nu weer met een officiele ijsbaan en dan alleentoegang voor leden, geen duidelijke communicatie etc.

  Lang leve alle vele vrijwillers die in en om Apeldoorn de baantjes alweer goed bijhouden en zorgen voor het echte schaatsplezier !
  Hulde aan al deze mensen, Top!

  Hoe meer bureaucratie, hoe slechter het loopt……………in APeldoorn.

 3. René | |

  nav berichtje van Wiwes, 1 febr.:

  Beste apeldoorners,

  even voor alle duidelijkheid!:de baan is in beheer bij Libema.
  DNIJ huurt de baan voor een aantal uren van Libema.
  Door de inzet van vrijwilligers van DNIJ (uiteraard in overleg met Libema) is de baan opgespoten en is de baan nu open voor publiek.
  Veel plezier met t schaatsen !
  PS: DNIJ kan de hulp van meer vrijwilligers goed gebruiken.
  Dus wat let je om je op te geven daarvoor ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *