clubkampioenschappen Marathon – Goos Peterzon Bokaal

2013 20 januari dnij 239Gisteravond zijn de clubkampioenschappen Marathon verreden. Het had gesneeuwd, dus we moesten eerst de baan sneeuwvrij maken.
Als een soort alternatieve warming-up hebben alle rijders dit samen met wat toeschouwers opgepakt. Daarna was het tijd voor de wedstrijd.
14 mannen en 2 vrouwen streden om de Goos Peterzon bokaal. Vanaf het begin ging het er al hard aan toe. Pieter Kruistum was duidelijk van plan om de bokaal bij de heren weer te winnen. Bij de dames maakten Annemarie en Jannita er ook een gevecht van. Lang ging het gelijk om maar halverwege de wedstrijd wist Jannita een voorsprong te nemen die ze niet meer uit handen gaf. Bij de mannen had Pieter ondertussen meerdere mannen gelapt, Marc den Besten bleef het langst buiten zijn bereik. Drie ronden voor het eind wist Pieter hem uiteindelijk te achterhalen. Diederik Hol was met Pieter meegeslopen en lag hiermee gelijk met Marc. Een sprint in de laatste ronde moest bepalen wie er achter Pieter de 2e plek zou opeisen. Dat bleek uiteindelijk Marc te zijn.

Speciaal willen we nog even aandacht besteden aan de oudste deelnemer: Guus Swagemakers (71 jaar) reed de hele wedstrijd uit!

Einduitsslag Dames
1. Jannitta van den Brink-Spigt
2. Annemarie Freriks

Einduitslag Heren
1. Pieter Kruistum
2. Marc den Besten
3. Diederik Hol
4. Dirk van Zoest
5. Holger Peters
6. Henk Veneman
7. René den Besten
8. Feddy de Graaf
9. Jan Tijmes
10. Guus Swagemakers
11. Wiebe van der Werf
12. Bert Arends
13. Peter Trip (niet gefinished)
14. Bart van Hest (niet gefinished)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *