Zilver voor Famke Minnee op nationaal pupillentoernooi

Famke Minne - pupillentoernooi Kardinge 27-1-2013Op de ijsbaan Kardinge in Groningen werd zaterdag een nationaal pupillentoernooi verreden. Van de zes deelnemende DNIJ-ers haalde Famke Minnee in haar leeftijdsgroep de hoogste klassering: tweede in de eindrangschikking en dus mocht ze naar het podium om bloemen en beker op te halen. Bij de meisjes pupillen C had DNIJ drie deelnemers. Zoe Tiemens haalde op 500 en 300 meter twee keer een 23e plaats en werd 24e in de eindrangschikking.Iris van Beek vond zichzelf terug op de 16e plaats in het eindklassement na een 11e plaats op de 500m en een 20e plaats op de 300 m. Famke Minnee startte ijzersterk door de 500 meter te winnen. Wel met de minieme 0.03 voorsprong op nr twee. De afsluitende 300 moest de beslissing brengen. Het werd een bloedstollende race. In het begin raakte Famke iets achter, maar op de streep was ze wel weer naast haar rivale. Verschil in het nadeel van Famke: 0.06. En daarmee pakte ze dus net niet het goud, maar wel een hele mooie tweede plaats. Bij de pupillen B had DNIJ twee ijzers in het vuur. Savannah Brandes werd twee keer 16e en in het eindklassement ook 16e. Arno Tellegen haalde met ene hele mooie techniek de 7e plaats; 8e op de 500 m en 10e op de 1000 meter. Iets lager in zijn leeftijdsgroep dan vorig jaar, maar de groepispurt bij Arno moet nog komen. Bij de A pupillen alleen een meisje van DNIJ aan de start. Babette Buitenhuis werd 17e met een 18e plaats opd e 500 en een 17e op de 1000 m.

Op de foto Famke Minnee met medailles, beker en bloemen.
De uitslagen zijn te lezen op stveemsmond.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *