DNIJ-junioren plaatsen zich voor NK

Bij de landelijke selectiewedstrijd in Tilburg van afgelopen weekend hebben nog eens 2 junioren zich in ieder geval geplaatst voor het NK Junioren. Bij de meisjes C waren de eerste twee in het klassement 2 DNIJ dames! Sabien Wijsman en Sanne in ’t Hof plaatsten zich zo voor het NK. Bij het ‘neusje van de zalm’ op schaatsen bij de C junioren dames treffen we nu dus 3 DNIJ-ers bij de beste 28 schaatssters.
Bij de junioren A heeft Arvin Wijsman als jong Oranjelid een plaatsingsplek voor het NK. Brengt het aantal deelnemende DNIJ junioren aan het NK in DEN HAAG totaal op 5. Bij de jongens junioren C werd Peter Toorneman 14e en mag nog hopen op een aanwijsplek voor het NK. Sven Tellegen (18e) haalde niet het NK. Volgend jaar als 2e jaars junior C gaat dat vast wel lukken.
Bij de junioren B dames wist Iris Willemsen zich niet te plaatsen voor het NK. Na een 19e en 20e plek op 500m en 3 km , volgde helaas een diskwalificatie op de 1500 meter. Ook zonder die diskwalificatie zou ze de plaatsingsplek niet gehaald hebben. Richard Uenk reikte bij de jongens B naar een 18e plek. Ook niet genoeg voor plaatsing voor het NK.

Lisa van Eek  heeft zich als junior A weten te plaatsen voor het NK pure sprint op 2 februari a.s. In Den Haag.

Succes DNIJ-ers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *