LEISUREWORLD DRONTEN STRIJDTONEEL VOOR NK MARATHON JEUGD

130223 talita op NK Marathon
Zaterdagmiddag werd in Dronten het NK marathon voor jeugd verreden. Van DNIJ ook een aantal pupillen en junioren aan de start. En ze weerden zich kranig in dit marathongeweld.
Savannah Brandes beet bij de meisjes pupillen B het spits af en werd keurig zesde. Bij de jongens B pupillen geen DNIJ-er aan de start. Vervolgens kwam Babette Buitenhuis bijde meisjes A pupillen in actie. Ze schaatste een prima race voorin en toen het op de laatste ronden aankwam reed ze buitenom nog verder naar voren om goed mee te kunnen spurten voor de eerste plekken en toen sloeg het noodlot toe. In een valpartij van anderen werd ze helaas meegesleurd helaas. Weg gedroomde medaille. Daarna kwam Mika van Essen bij de jongens pup A in het strijdperk. Ook Mika wist het hoge tempo goed te volgen, hij haalde in de eindsprint echter niet de voorste rijen en spurtte naar een 21e plaats. Bij de meisjes junioren C hield Iris Jansen de DNIJ eer hoog. Ze wist ook het tempo heel knap bij te houden en vond zich na de eindsprint terug op de 22e plaats. Evert Scholten wist bij de junioren C ook het hele hogetempo te volgen en mocht ook meedoen in de eindsprint: 18e plaats werd zijn deel. Talita van Hartskamp had supporters meegenomen (met spandoek) en liet iedereen zien dat ze bij de dames B junioren mee van voren kan rijden. Na een hele actieve wedstrijd werd Talita 12e.

Alle uitslagen ziojn te lezen via deze link.

Op de foto’s: Talita voorop in de koers en Talita met haar supporters (klik op de foto)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *