MARC DEN BESTEN 46e OP NK MARATHON MASTERS

KPN NK Marathon Natuurijs Masters 2013 Elburg 20130125 017Vrijdag om 8.30 op het Veluwemeer. Marc den Besten vertrok samen met de beste master marathonschaatsers uit Nederland voor een NK over 60 km. Bij een temeperatuur van -7!
In de uitslag vonden we Marc terug op de 46e plaats. We waren benieuwd naar zijn verhaal:

“Het was een hele mooie ervaring ! Ik ben wel weer in mijn eigen valkuilen getrapt (teveel energie op kop verspelen)maar toch wel tevreden.

De donderdagmiddag had ik het rondje al verkend en rustig rondgereden zodat ik de slecht plekken al een beetje kende.

De wedstrijd van 60 Km (11 ronden van 5,3 Km) begom om 08:30 met veel mist en ongeveer -7 graden met zwakke wind.
Omdat ik al meerder keren op de Weissensee heb geschaatst, wist ik mij goed te kleden zonder het te warm te krijgen, tevens paste de bidon goed in het schaatspak als mede 2 sportrepen. Van te voren al een reep gegeten en een banaan en voldoende gedronken.

Plan was om de hele wedstrijd goed voorin te rijden en dat lukte ook de eerste 3 ronden en heb zelfs meerdere keren op kop geschaatst met oa Kurt van de Nes.
Dit kostte waarschijnlijk toch meer kracht dan ik lief had, en na 3 ronden ging het een paar keer zeer hard. Het was voor mij (en vele anderen) moeilijk om echt snelheid te maken op het natuurijs van Elburg. Moest ook een gaatje laten vallen maar kon daarna weer redelijk gemakkelijk terug rijden met een groep die achter mij reed. Echter door dit voorval wilde of durfde ik niet helemaal terug voorin het peloton te gaan zitten, wat ik achteraf wel had moeten doen !

Doordat ik teveel achterin ben gebleven moest ik toch gaten dicht rijden en volgens mij toen de kopgroep van 7 man ontstond of in wording was, moest ik lossen … dit was op 3 ronden voor het einde. Jammer maar uiteraard wel doorgereden met een groepje en uiteindelijk als 46e geeindigd. Ik ben niet gedubbeld maar omdat je niet meer in het peloton zit, mochten we de laatste ronde niet meer rijden”.

Marc vertelde ook nog dat hij vast van plan is de volgende keer de eerste 20 te halen. Wij denken dat dat zeker haalbaar is.

Op de foto Marc op kop van het peloton.

De volledige uitslag is te vinden op;
http://schaatsen.nl/Upload/kpn-nk-marathon-natuurijs-2013/programma-uitslagen/DaguitslagM.pdf

Verslag;
http://www.masterskating.nl/show_page.php?Pagina=nknat_130125_elburg

Voor foto’s zie;

https://plus.google.com/105825369318279525641#photos/105825369318279525641/albums/5837378619167583745

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *