Massstart pupillen: Iris van Beek derde

049In Deventer werd zaterdagavond een wedstrijdprogramma met mass-start voor de pupillen georganiseerd. Men kon inschrijven voor 300 of 700 meter. Voor DNIJ was er op de 300 meter deelname van Britt Lankreijer, Bas van Hoorn, Demi Bartelds. Er werd gereden in 4 series. Na iedere serie promoveerden de eerste 2 en degradeerden de laatsten. De vierde serie werd de finale. Bas en Britt begonnen goed door in de eerste serie te promoveren. In de tweede serie won Demi haar race. Uiteindelijk werd het klassement:
15e Demi Bartelds; 21e Bas van Hoorn; 27e Britt Lankreijer.
Uiteindelijk een goed resultaat als je in ogenschouw neemt dat deze jonge pupillen het ook op moesten nemen tegen de oudste A-pupillen. In het eindklassement werder wel onderscheid gemaakt tussen jongens en meisjes. Zo werd Demi 4e bij de meisjes en viel net buiten de medailles.
Bij de 700 meter twee pupillen C meisjes aan de start voor DNIJ. In de derde serie had Famke de pech met allemaal snellen in de baan te zitten en niet bij de eersten te komen. Iris van Beek promoveerde in de derde serie en moicht zo uitkomwen in de finale voor de medailleplaatsen. Uiteindelijk won Iris als pupil C tussen de groten de bronzen medaille. In het eindklassement werd Famke het vierde meisje. In het totaalklassement (met de jongens er bij)werden Iris en Famke resp.5e en 6e

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *