ELISA DUL STERKSTE OP DE 1500 meter. SANNE IN ´t HOF WINT 3000

Op diverse ijsbanen in NO Nederland werd zaterdag en zondag door de schaatsjunioren gestreden om tickets voor de NK Junioren.
C juniore Elisa Dul zette de opvallendste prestatie neer. Ze won in Assen de 1500 meter in 2.13.69 en plaatste zich daarmee rechtsreeks voor het NK.
Een derde rechtstreekse plaatsing werd gehaald door 1e jaars B juniore Sanne in ´t Hof. Zij werd 5e in het klassement. Na een 13e plaats op de 500 in 44.07 en een 8e op de 1500 (2.14.35). Helemaal top was haar winnende 3000 meter in Groningen in 4.40.15.
En de vierde rechtstreekse plaatsing is vanzelf voor Arvin Wijsman. Ons Jong oranje lid gaat begin februari in Hoorn een gooi doen naar de titel bij de A junioren.
Naast de rechtstreekse plaatsingen krijgen nog een aantal DNIJ-ers kans om zich via een landelijke selectiewedstrijd alsnog te plaatsen voor het NK. Bij de C junioren Sven Tellegen (8e in klassement) en Betty Bosma (20 in klassement). Bij de B junioren Iris Willemsen met een 10e plaats en Peter Toorneman met een 18e plaats. En tenslotte Lisa van Eek bij de A junioren met een 10e plaats.
Babette Buitenhuis (28e bij de C junioren) en Claudia Nieuwenhuis (24e bij de B junioren) hadden wel de kwalificatie voor deze NO selectiewedstrijden gehaald maar konden zich niet plaatsen voor een vervolg. En Sabien Wijsman ontbreekt helaas in dit lijstje omdat ze door een spierscheuring tijdens het traininskamp in Erfurt langdurig is uitgeschakeld.
Op www.knsbnoordoost.nl zijn alle uitslagen en klassementen van het afgelopen weekend te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *