DNIJ VIJFDE IN STEDENTOERNOOI


Zaterdag was de seizoenafsluiting in Deventer met het traditionele stedentoernooi. Het was ook weer traditioneel erg gezellig aan de baan.
Gestart werd met de 500 meters. Bij de pupillen leverde dat een eerste (Famke Minnee) en een tweede plek (Arno Tellegen) op. Met de 500 meters van Elisa Dul (5e) en Richard Uenk (7e) werd DNIJ uiteindelijk mooi tweede op dit onderdeel. De eerste klap was een daalder waard, maar op de estafette viel Betty Bosma helaas. Ze zette heel knap de achtervolging in en kwam alsnog als eerste over de meet en ons DNIJ team (ZoĆ«, Holger, Mika, Lisa, Sanne en Betty) wist uiteindelijk ook de heat te winnen, maar door het tijdverlies bij de start werd DNIJ op dit onderdeel uiteindelijk vijfde. Op het onderdeel mass-start wisten de pupillen Famke Minnee (1e) en Arno Tellegen (2e) weer een goed begin neer te zetten. Lisa van Eek kwam vlak voor de finish te vallen en werd zo verwezen naar de kleine finale die ze won: einduitslag 7e en ook Richard Uenk haalde op een haar na niet de grote finale. Uiteindelijk opnieuw een vijfde plek op dit onderdeel. Op de teamsprint (Elisa Dul, Sanne in ’t Hof en Peter Toorneman) werd DNIJ 8e. Peter Toorneman werd ingezet op de ronde met vliegende start en deed het goed met een vierde plek tussen alle kanjers. Na dit op-een-na-laatste onderdeel stond het DNIJ team op een mooie tweede plaats. Tenslotte werd de afvalkoers over 30 ronden verreden. Pieter van Kruistum had af moeten zeggen vanwege nekklachten en de andere marathonkanjers van DNIJ hadden deze dag andere verplichtingen. Voor DNIJ in de baan Holger Peters, Talita van Hartskamp en Igor Pieters (op geleende schaatsen en met geleend shorttrackpak). Holger en Talita reden niet in de punten. Igor reed mooi mee tot in de finale en verzamelde zo toch 5 punten voor DNIJ met een negende plek op dit onderdeel. Helaas zakte DNIJ hierdoor wel van de tweede naar de vijfde plek in de eindklassering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *