Helmich van der Kolk stelt zich voor

Helmich
Even voorstellen.

Mijn naam is Helmich van der Kolk (links op de foto). Woon sinds 1987 met mijn vrouw in Apeldoorn en hebben 2 kinderen.
Oorspronkelijk geboren en getogen in Genemuiden ( bekend van o.a. de tapijtindustrie, Riethandel en het maken van biezen stoelzittingen). Mijn vader had daar een eigen bakkerij waar ik samen met mijn moeder en nog 3 broers een ‘’warme’’ jeugd heb gehad. Ben eigenlijk vanaf mijn vroege jeugdjaren erg sportief ingesteld geweest en heb dit tot op heden nog altijd redelijk fanatiek kunnen doen. Als 11 jarige tiener had ik inmiddels al mijn te behalen zwemdiploma’s behaald, daarna Atletiek met voorkeur voor de duursport, volleybal, waterpolo, mountainbiken, snowboarden …………. Kan nog even doorgaan.

Als schaatsliefhebber ( bij voorkeur op natuurijs ) lag mijn geboortestad Genemuiden vlakbij de plaats Zwartsluis waar je in een goede winterperiode zo op het ijs stapt en in één moeite door richting de weerribben, Vollenhove, Blokzijl enz. kunt schaatsen.
Ik kreeg vanaf mijn jeugd het schaatsen met de paplepel ingegoten met name door mijn oudere broers. Wat dat betreft heb ik in de afgelopen 4 winterperioden heerlijk kunnen genieten en konden we kilometers maken !

Skeeleren kwam voor mij pas 3 jaar geleden in beeld. Ik werd min of meer door Jaap van Benthem getriggerd en ben lid geworden van DNIJ. Ik dacht waarom ook niet…… kan er ook nog wel bij.
Paar goede skeelers gekocht en vorig jaar met een aantal heren flink getraind. Vervolgens de 24 uur – KIKA in Biddinghuizen gedaan en een weekje later de Elfstedentocht geskeelerd voor de leuk. Het verslag hiervan hebben jullie eerder kunnen lezen via deze site.

In het dagelijks leven ben ik als financieel adviseur werkzaam.
Op uitnodiging van enkele bestuursleden van DNIJ heb ik toegezegd dat ik mijn steentje wil bijdragen aan de vereniging. afgelopen maand eigenlijk al een voorzichtig begin gemaakt. Ik hoop jullie dan ook de komende jaren te treffen te spreken of gewoon lekker mee te doen bij activiteiten van onze vereniging.
Laten we er met elkaar een fantastisch sportief jaar van maken en onze vereniging een warm hart toedragen. Met ieders inzet gaat dit zeker lukken.
Sportieve groet,
Helmich van der Kolk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *