7 DNIJ-ERS IN 350KM WERELDRECORD

Team DNIJ

7 DNIJ maatjes en allen zonder vallen, 2450 kilometers samen geskeelerd en overeind gebleven.
Er waren veel valpartijen en heb op dit moment geen getallen maar schatting is ongeveer 20% uitgevallen, van de 78 deelnemers, door ziekte snel uitgevallen of door blessure zelfs niet kunnen starten, vermoeidheid en valpartijen eigen schuld of schuld van ander. Vele gevaren die dreigen dat missie DNIJ niet zou gaan slagen. Dat het gelukt is maakt de euforie erg groot. Door de rustpauzes die steeds gerekt werden door sommige deelnemers, maar net binnen de 24 uur gefinisht. Doel Guinness recordboek is dus wel gehaald.
Dus van de gehaalde deelnemers meer dan 10 % uit Apeldoorn.

Anton Scholten: De Doordouwer
Anton heeft zijn techniek en behendigheid het afgelopen jaar dusdanig verbeterd dat hij zonder te vallen de volledige 350 km heeft uitgeskeelerd. Na honderden kilometers kan het kleinste steentje al voor een valpartij zorgen, maar zelfs bij de Friese klinkers na 300 km beukt Anton nog er overheen. Een jaar geleden had niemand dit durven geloven, maar Anton heeft het waar gemaakt!

Jeroen Schreuder: De Doorzetter
De Elfstedentocht niet mee kunnen doen, enkele weken voor de tocht nog een ontsteking aan de enkel en daarnaast nog weinig ervaring met 100km+ tochten. Zijn record afstand was 130 km op skeelers. Jeroen heeft er hard voor getraind, is vele kilo’s afgevallen maar RIJM2014 is een tocht van de zwaarste categorie. Jeroen zat er mentaal en fysiek helemaal doorheen en is toch doorgegaan. Hij verdient dan ook het diepste respect voor het halen van de tocht!

Gert Westerink: De Diesel
Met de 67e tocht van 100km of meer is Gert de meest ervaren skeeleraar in ons midden. Lange stukken slecht asfalt, regen of wind? Gert gaat altijd door! Klagen doet hij niet. Dat Gert 100 km zonder problemen op routine rijdt, kijkt niemand meer van op. Maar 350 km zonder grote problemen is een prestatie die niet mag worden vergeleken!

Pascal van der Stroom: De Tank
De Tank gaat altijd door. Deze enorm krachtige dieselmotor is heel moeilijk te stoppen. Een enorme bloedblaar heeft het ruim 100 km voor de finish geprobeerd, maar zonder effect. Pascal heeft de pijn verbeten en met zwaar beschadigd pantser aan de voeten heeft Pascal de loop gericht op de finish!

Helmich van der Kolk: De Planner
De Elfstedentocht op skeelers was al lang van tevoren gepland, maar de militaire precisie waarmee RIJM2014 is gecalculeerd grenst aan het onmogelijke. Perfecte voorbereiding, elk detail geregeld en een gedegen training hebben ervoor gezorgd dat Helmich zelfs na 350 nog fris oogde.

Raymond van der Haas: De Onmogelijke
Geen geweldige voorbereiding en te weinig getraind. Vooral heel veel gelachen van tevoren. Voordat de tocht begon al last van beide enkels. Zoveel lagen sporttape en dat je je afvraagt hoe die voet in de schoen past. Problemen met de skeelerschoenen. Hoe is het mogelijk dat Raymond de tocht heeft gehaald? Niemand weet het, maar hij doet het wel!

Ivo Diks: De Berggeit
Ivo Diks, altijd nog de jongste en springerigste van de groep. Skeelert met tochten soms in een sprong achterwaart en skeelert 20 km per uur achterwaarts en springt daarna weer een halve slag, om weer gewoon mee te gaan met de groep. Is ook bekend geworden door over wildroosters te skeeleren. Geboren oktober 1990 nu fysiek het sterkst op deze leeftijd. Dat geeft hem natuurlijk een voorsprong en even schatten, denk dat Ivo nu ook al zeker 12 jaar skeelerervaring heeft. In 2009 zijn eerste 225 km skeeler-Elfstedentocht al gefikst. Hij moet het op papier het beste doen van ons en na afloop zo rondkijkend inderdaad fysiek het fitste van de club. Wel waargenomen dat slaaptekort Ivo ook enig parten speelde. Ook hij is toch menselijk en geen robot.

IMG_3835 tekst

4 Comments

 1. Leny | |

  Mannen, geweldig! geVEELiciteerd met deze prestatie. Ik ben oprecht onder de indruk.
  Wat zullen jullie slapen vandaag! En dan lekker lang nagenieten van deze monstertocht.

 2. Marc | |

  Respect !

 3. Jolanda Beekman | |

  Ongelofelijk! Super gedaan. Vond een Elfstedentocht al heel wat maar dit overtreft alles.
  ( mooie kleding overigens)

  Jolanda Beekman

 4. Raymond van der Haas | |

  Achteraf is het een geweldige ervaring en een prestatie van bovenste plank, maar absoluut niet tijdens de rit.
  ik heb 5 jaar om over de volgende uitdaging te denken. nu moet je dat maar niet vragen
  overigens was de organisatie top! chapeau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *