Jeugdkamp DNIJ – Multidisciplinair!

De dagen worden korter, de skeelers gaan terug in de doos, de ijsbanen openen hun deuren: een mooi moment om herinneringen aan het jeugdkamp op te halen.
Medio juli organiseerde DNIJ op het terrein van de skeelerbaan een jeugd-skeelerkamp. Er hadden zich flink wat kinderen aangemeld in alle leeftijdsgroepen, van 5 jaar tot pak ‘m beet een jaar of 16.
Bij aankomst was de ‘ eettent’ al opgezet en ingericht. Al snel ontstond een halve cirkel met de overige tenten. Nadat het kamp was ingericht stond een verrassende clinic op het programma: boksen. Er werden rake klappen uitgedeeld en er werd flink tegen de kussens getrapt. Iedereen leefde zich lekker uit!
Inmiddels was de pannenkoekbakploeg aan de slag gegaan. Al snel werd de eerste stapel gebracht. Deze ging rap naar binnen! Na de pannenkoeken volgde een training op het beachvolleybalveld.
En zelfs aan voetbalminnende liefhebbers was gedacht. Een groot scherm + beamer zorgde ervoor dat de wedstrijd Nederland – Brazilië niet gemist hoefde te worden. Voor de niet-voetballiefhebbers kon een stokbroodje gebakken worden boven het kamp vuur. Inmiddels was het lekker donker geworden. De kinderen die nog niet sliepen kregen glow-bandjes voor een tochtje over de baan in het donker. Het was een kleurig schouwspel dat zich in het donker over de skeelerbaan voortbewoog. Daarna was het toch echt tijd om naar bed te gaan, alhoewel er nog steeds her en der geluiden uit de tenten kwamen. De tijden zullen we er maar niet bij vermelden. Uiteindelijk was het toch: welterusten DNIJ-ers!
De volgende ochtend begon met een lekker ontbijtje. Hierna waren er looptrainingen en een warming-up voor zowel de grotere kinderen als de allerkleinsten. Er was een skeelertraining en er werd nog een spel gedaan. Hierna volgde een heuse training voor de kunstrijders binnen de vereniging. De training werd echter ook door de niet kunstrijders met groot enthousiasme gevolgd! Probeer maar eens een zitje uit als je alleen maar gewend bent om hard te skeeleren!
Hierna stond een heuse buitenrit op het programma. Via verschillende routes van verschillende niveaus ging de tocht naar de ijssalon in De Egelantier. Na een mooie onderbreking kwamen we weer heelhuids aan op de baan. Iedereen reed mee en voor veel kinderen was het hun eerste buitenrit!
Inmiddels waren de tenten opgebroken en de slaapzakken en matrassen ingepakt. Nog een korte gezamenlijke lunch en de kinderen werden weer opgehaald; een grote ervaring rijker!
Met veel plezier kijken we terug op dit geweldige kamp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *