Update IJsbaan

DNIJ GAAT IJSBAAN PREPAREN.
Deze   en komende week  gaat het zo hard  vriezen dat DNIJ de ijsbaan kan gaan openen en schaatsen voor alle inwoners van en rondom Apeldoorn mogelijk lijkt te worden. De ijsbaancommissie heeft op vrijdag 5 februari jl. online vergaderd en besloten om komende dagen ijs te gaan maken op onze baan.

De sneeuw van het  afgelopen etmaal is inmiddels geruimd zodat de ijsmeesters kunnen beginnen met het opbrengen van water. 

Corona-proof
Ondanks de heersende overheidsmaatregelen wil DNIJ komende week schaatsen op de baan  te  Apeldoorn mogelijk maken. Bestuurders van de Schaatsvereniging zijn reeds in gesprek met gemeente Apeldoorn.
Door inlevering en toetsing van een uitgewerkt  plan van aanpak wil de vereniging duidelijk maken hoe zij openstelling van de baan voor zich ziet en wil op basis hiervan goedkeuring verkrijgen.

Vooraf inschrijven

Vooraf inschrijven via de website van de vereniging DNIJ en het voeren van een tijdslot behoort mogelijk tot de initiatieven die een bijdrage moeten leveren om de aanloop en het maximaal aantal personen die kunnen worden toegelaten te reguleren, daarmee het  schaatsen zo veilig en zo corona proof mogelijk te kunnen organiseren. Zodra de ijsbaan open gaat zal de inschrijfmogelijkheid zichtbaar worden.

Scholen
Sportsecties, sportdocenten en leidinggevenden van  scholen (basis en voortgezet onderwijs) worden dan ook uitgenodigd om na te denken of  het aanbieden van schaatsen en schaatslessen aan de kinderen in een veilige omgeving past binnen het schoolbeleid.

IJsbaan 9-2-2021