finale marathon Regio Oost: DNIJ-ers in punten

Henk Veneman tijdens de WER Marathonfinale 2011 Deventer bij de M1

Zaterdagavond werd in de Deventer de finale gereden van de Weijers Eikhout schaatsmarathoncompetitie. Drie deelnemende DNIJ-ers aan de start die alle drie in de punten reden.
Bij de masters 2 werd demarreerde Holger Peters in de finale met nog drie ronden te gaan weg uit het peloton. Hij pakte 20 meter, maar werd in de laatste ronde nog achterhaald door de eersten van het peloton. Een zevende plaats was zijn resultaat. En een vijfde plaats in het eindklassemnet en daarmee promotie naar de masters 1 categorie volgend seizoen
Bij de C1 rijders reed Marc den Besten een aanvallende koers en ging ook in de finale er van door. Ook hij werd helaas achterhaald en vond zichzelf terug op de 8e plaats. Bij de masters 1 wist Henk Veneman het peloton bij te houden en spurtte naar een dertiende plaats.

Mark sleurt aan de kop bij de C1 tijdens de Marathonfinale 2011 in Deventer

In de eindklassementen was er een derde prijs voor Wil Borsboom die de laatste wedstrijd niet kon rijden vanwege herstel na een valpartij in de 100 km race op Flevonice.
De klasseringen, snelheden en eindklassementen:
Masters 2 (gemiddelde rondetijd 39,4; 36,6 km/u)8. Holger Peters. Eindklasement: 3. Wil Borsboom; 5. Holger Peters; 36. Feddy de Graaf
C1(gemiddelde rondetijd 37,2; 38,8 km/u) 8. Marc den Besten; Eindklassement: 8. Marc den Besten.
Masters 1(gemiddelde rondetijd 37,8; 38,1 km/u) 13. Henk Veneman; Eindklassement: 26. Henk Veneman.
Dames: Eindklassement: 20. Annette Peters

Meer foto’s van de laatste schaatsmarathon van de regio oost in het schaatsseizoen 2010/2011 kun je bekijken op de fotostream van Holger. Na zijn race bij de M2 maakte hij nog foto’s van de Dames, C1 en de M1