Zilver en 2 Nederlandse records voor Renske op WK

1000m renske winters_milwaukeeNa drie dagen van wedstrijden op het WK allround heeft Renske een mooie 2de plaats behaald. Daarbij ook nog eens allemaal persoonlijke records waarvan op de 500 en 1000m ook nog Nederlandse records (binnen het mastercircuit).

Vrijdag begon Renske met de 500m in 42.36. Ze pakte daarmee een goede seconde op de nr 2. Zaterdag de 1500m. Ook hier een mooi PR met 2.09.86 maar helaas wel iets achterstand op de grootste concurrent. Zondag ging ze dus volle bak op de 1000m, haar favoriete afstand. Dit ging echt heel goed! Hier dus ook en PR en een Nederlands record van 1.23.17. Voor de 3km helaas maar 3 seconden voorsprong in het klassement. Op de 3 km was dit niet meer goed te maken ondanks dat er weer een PR werd gereden in een mooie vlakke race van 4.41.8

Uitslagen zijn te vinden op www.oval.ucalgary.ca en www.speedskatingresults.com

Renske gefeliciteerd met deze fantastische prestatie!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *