Zondag 3 april opnieuw materiaal demo kunst-inline-schaatsen

kunst-inline-schaatsen bij DNIJ in ApeldoornLeren kunstschaatsen is voor jong en oud. Het kunstschaatsen binnen DNIJ wordt een nieuwe tak. Afgelopen winter zijn we voorzichtig gestart met een aantal enthousiaste deelnemers. Het is verrassend wat ze hebben geleerd in een korte tijd.
De ijsbaan is in het winterseizoen 6 weken open, daarna (vanaf begin april) gaat de baan open voor het skeeleren. Hierdoor is het kunstinline-schaatsen interessant geworden. Er zijn veel nieuwe mogelijkheden op deze nieuwe skeelerbaan en binnen de schaats- en skeelervereniging DNIJ. Mensen die al redelijk op hun recreatieve inline-skates kunnen rijden en graag meewillen doen, zijn van harte welkom.
Het staat echt nog in de kinderschoenen. Dat maakt het erg leuk!

We gaan met ervaren kunstschaatsers dit voor- en najaar proberen te trainen. Ook voor hen is het nieuw. Vanuit verschillende kunstschaatsverenigingen is er belangstelling voor het middenstuk tijdens het voor-en najaarsseizoen.

We hebben ons georiënteerd op het kunstinlineschaatsen. Het kunstschaatsen op speciale inline-schaatsen. Een paar ervaren kunstrijders hebben in maart al kennis gemaakt met het materiaal. Al vrij snel konden we al een aantal basisvaardigheden van het kunstschaatsen op deze kunstinlineschaatsen doen. We deden bijna alle enkele sprongen, drieën, tegendrieën en bogen. Verrassend en spannend, want vallen op de harde ondergrond gaat harder dan op het ijs. Het is een kwestie van vertrouwen krijgen.
Tjin Li op Kunst-inline-schaatsenDe eerste aanschaf is gedaan. Omdat het nog vrij nieuw is binnen Nederland zijn er helaas nog geen tweedehands te vinden.
We zijn echt enthousiast geworden en degene die dit voor- en najaar het kunstschaatsen willen voortzetten op de kunstinlineschaatsen zijn van harte welkom om te komen trainen.
Tjin Li Wang zal gaan lesgeven. We kijken naar een geschikte dag, want veel meiden schaatsen ook in Den Bosch of Zoetermeer door, waar de ijsbaan open is tijdens het voor-zomer en najaarsseizoen.
In onderstaande filmpje is Tjin Li te zien tijdens de materiaal-demo op 20 maart 2011. Voor iedereen die interesse heeft in deze tak van de schaats- en skeelersport is er zondag 3 april om 12:00 uur op de skeelerbaan in Apeldoorn nogmaals een materiaal-demo. Eventueel kunnen er ook kunst-inline-schaatsen besteld worden op deze middag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *