Van Benthem Sport Jeugdcompetitie

Van Benthemsport jeugdwedstrijd AsselsestraatVrijdagavond 7 oktober, de finale van de Van Benthem Sport Jeugdcompetitie. Dit keer op de Asselsestraat. Tussen het hardloopgebeuren is er gelegenheid om te skeeleren want Asselsestraat is toch afgesloten voor verkeer. Er zijn altijd hardnekkige fietsers die voor onveilige situaties zorgen op het parkoers, dat moet volgend jaar een belangrijk aandachtspunt worden voor DNIJ.
Helaas was het de hele dag erg herfstachtig en er waren geregeld regenbuien. Van braderie sfeer van de winkeliersvereniging was niet veel merkbaar omdat er bijna niemand om deze redenen een kraam had opgesteld.
Ook was er hierdoor veel minder publiek dan vorig jaar. Toch was er op het moment van het skeeleren gelukkig redelijk droog en …kon er goed geskeelerd worden door de fanatieke jeugdleden.
De uitslagen staan hier vermeld. Dit zijn de namen van een select groepje DNIJ jeugd aangevuld met enkele gastrijders die dit jaar de eerste wedstrijdervaringen hebben opgedaan. Dit geldt ook voor de vrijwilligers, tevens jury, een vaste kern die elke maand present waren.
We hopen dat dit volgend seizoen wat grootser uit gaat groeien en dat de opgedane ervaringen een stimulans zijn om ook verder te groeien als competitie gerichte skeelerevenementen.
De kinderen hebben in de winkel bij Jaap na afloop allemaal een prijsje ontvangen. Lees de namen in de uitslagenlijst en over een aantal jaren zal er vast nog wel eens een naam uit deze lijst op een voorpagina van een krant terugkomen. Blijft het sportnieuws volgen!
Bij competitiesport hoort ook op tijd bij de start zijn. 2 jonge jongens, gek op suikerwaren, stonden in de rij bij de suikerkraam in plaats van zicht te melden voor de start. Tja dan gaat je beurt voorbij als er een strak tijdschema is. Kun je je bij de Olympische Spelen ook niet veroorloven, daar wachten ze ook niet op een sporter die te laat komt.
Ook dat is een leerschool !
Applaus voor alle deelnemers en volgend jaar allemaal nog sneller skeeleren.
Jaap, en vaste helpers rondom Jaap, namens het bestuur bedankt voor deze eerste competitieopzet en we hopen dat het volgend jaar nog mooier en wat grootser gaat worden.
Gert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *