Nieuwe Thialf naar Apeldoorn in plaats van Heerenveen

Koen VerweijTopschaatser Koen Verweij geeft in zijn laatste weblog in de telegraaf van gisteren aan dat hij het eens is met minister Edith Schippers. Friesland hoeft niet automatisch de locatie voor een nieuwe overdekte ijsbaan ter vervanging van het huidige Thialf te worden. In zijn weblog zegt Koen het volgende:
“Ik vind dat ze daar wel een punt heeft. Voor mij hoeft het niet persé in Heerenveen, er zijn in Nederland veel meer accommodaties die interessant zijn, bijvoorbeeld Alkmaar en Apeldoorn. In beide steden heb je bijvoorbeeld al een overdekte wieler/atletiekbaan. Als je zoiets bijvoorbeeld zou combineren met een ijsbaan, zou dat voor sporters ideaal zijn.”

Wij geven Koen natuurlijk helemaal gelijk. In Apeldoorn hebben we alvast een 400 meter kunstijs trainingsbaan voor in de kelder van het nieuwe Thialf aangelegd :-). Toevallig ligt ie ook nog naast deze mooie wieler/atletiekbaan. Eigenlijk hoeft er alleen nog maar een dak bovenop met een mooie westrijdbaan op de eerste verdieping.
Koen, we steunen je initiatief om het Thialf naar Apeldoorn te krijgen natuurlijk van harte! Ook nog een mooi centraal gelegen aan de oost-west en noord-zuid assen van de nederlandse snelwegen de A1 en de A50 en een NS-station naast de baan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *