NAAR HET ZOMERIJS IN HEERENVEEN

120609 zomerijs
Zaterdag 9 juni gingen zo’n 19 sporters van DSO, Lochem en DNIJ naar het zomerijs in Thialf. Er werd een hele trainingsdag van gemaakt. ’s Ochtends werd eerst een bostraining gedaan in een bos in Oudeschoot. Thomas Hoogers wist ons de weg te wijzen naar het ‘Sven Kramer bergje’. Daar scheen Sven Kramer – opgegroeid in Oudeschoot – ook z’n eerste droogtrainingen te doen.
Na een training met schaatsoefeningen en lopen gingen we rond twaalf uur richting ijsstadion Thialf. Hier konden we droge schaatskleren aantrekken en een uurtje middagpauze nemen met lunch aan de picknicktafels in het ijsstadion.
Heerlijk voor iedereen om weer dat fantastische gevoel te ervaren van over het ijs te zoeven en te schaven aan de schaatstechniek, te oefenen op goed glijden, de goede ‘valbeweging’ enz. Na iets meer dan een uur schaatsen, wilden de meesten nog niet stoppen. Zoveel zin hadden ze er in.
Nadat iedereen van het ijs was werd nog een groepsfoto gemaakt onder het bord met de baanrecords in Heerenveen. Wie weet gaat een van deze jonge schaatsers ze ooit verbeteren?

Een gezamenlijke trainingsdag met schaatsen op het zomerijs wordt 30 juni nog een keer gedaan.
120609 aande picknicktafel in Thialf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *