Iris van Beek 5e in eindklassement Stouwdam

120908 Stouwdam Nijeveen_0845
De Stouwdam competitie is de regionale jeugdcompetitie van regio Noord Oost. De competitie staat hoog aangeschreven en wordt gezien als opstap naar de nationale jeugdcompetitie.
Er worden 7 wedstrijden over het gehele seizoen gereden op diverse banen en pistes. Afgelopen zaterdag werd de finale gereden op de baan in Genemuiden.
Dit jaar hadden zich 3 jeugdleden ingeschreven voor de competitie.
Birte Tellegen deed mee bij de pupillen meisjes 3. Dit is een klasse waar 20 meisjes zich voor hadden ingeschreven. Birte was het hele seizoen goed te zien in de uitslagen. Door oa een hele mooie 5e plek in Rijssen wist ze beslag te leggen op een 8e plek in het algemeen klassement. Ook volgend jaar mag ze nog in deze klasse uitkomen.

Wichert Gobas kwam het seizoen aan de start bij de pupillen 1 jongens. In een veld van 23 haalde Wichert een verdienstelijke 11e plaats in het eindklassement. Liet zich het hele jaar goed zien maar het deelnemersveld was dusdanig sterk dat een topplaats er net niet in zat.

Iris van Beek (foto) deed als pupil 2 mee met de competitie. Op de lange afstanden kan ze met de top van deze competitie meekomen. Zo haalde ze zaterdag op de puntenkoers (3000 mtr) een mooie 3e plek.
Een val in Nijeveen en minder presteren op de sprint (100 mtr) kon ze net de stap niet maken naar een podiumplek in het algemeen klassement. Ze bleef steken op een mooie 5e plek in het algemeen klassement van 29 deelnemers. Dit is een prima prestatie. Volgend jaar mag ze ook nog in deze leeftijdsklasse mag uitkomen.

Hopen dat volgend jaar meer jeugdleden zich gaan inschrijven voor deze competitie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *