Veel podiumplekken voor DNIJ jeugd in Heerde

120914 Bruggeman Finale_0273
Afgelopen vrijdag was de finale van de Bruggeman jeugdcompetitie in Heerde georganiseerd door skeelervereniging SKOV. De competitie ging over 5 wedstrijden waarvan het slechtste resultaat weggestreept mocht worden.
Birte Tellegen wist bij de pupillen meisjes 3 een mooie 5e plek te bemachtigen. Dit was ook haar plek bij de einduitslag. Michiel Beekman was bij de jongens pupillen 3 bij alle wedstrijden te vinden bij de eerste 3. Dat resulteerde uiteindelijk op een hele mooie 3e plek in het klassement.
Bij de pupillen meisjes 2 streden zowel Zoë Tiemens als Iris van Beek tot het laatst mee om de podiumplekken. Ze maakten er een spannende strijd van. Uiteindelijk wist Iris beslag te leggen op de 2e plek en Zoë op de 3e plek. Dat het verschil miniem was bleek wel dat de dames een gelijk aantal punten eindigden. Het aantal hoogste klasseringen moest de uitslag bepalen. Ook de jury had er moeite mee. Pas na de prijsuitreiking bleek dat Iris net een beter resultaat had gehaald door de laatste wedstrijd als 2e te eindigen.
Wichert Gobas wist in een sterk deelnemersveld een hele mooie 6e plek te bemachtigen in het klassement. Joost Beekman kon vrijdag niet meedoen en werd 10e in het klassement.
Talita Hartskamp was een klasse op zich bij de kadetten meisjes. Afgelopen vrijdag werd ze “maar” 3e. Ze wist tijdens de gehele competitie 3 van de 5 wedstrijden winnend af te sluiten. Hierdoor wist ze de hoogste eer voor DNIJ hoog te houden door het eindklassement te winnen (foto). Kim Vriezekolk wist net het podium voor het klassement niet te hallen door te eindigen als 4e. Daphne v/d Kraats werd uiteindelijk 6e.
Klapstuk kwam vrijdag van Ard-Jan Grootenhuis. Hij wist bij de kadetten jongens topfavoriet Tiemen v/d Kolk te verslaan. Uiteindelijk werd Ard-Jan 2e in het eindklassement op 3 puntjes van nr 1.
Ook Stefan Pouw weerde zich kranig door in het eindklassement als 4e te eindigen.

Mooi om te zien dat onze jeugd een mooi deuntje meespeelt in deze competitie. Mede dankzij de trainers Jannitta en Jaap is er dit seizoen een enorme vooruitgang geboekt.

Uitslagen en foto’s kunt u vinden bij de site van SKOV (www.skeelerhuus.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *