SCHAATSJEUGD DNIJ PRESTEERT STERK IN INZELL

Inzell 2013-121
De schaatsers van de schaats en skeelerclub DNIJ Apeldoorn gingen in de afgelopen herfstvakantie op trainingskamp naar Inzell. Samen met schaatsers van de schaatsclub uit Lochem en de drie zoons van Jaap van Benthem als gastrijders. Onder leiding van de trainers Poul Veen, Igor Pieters en Henk Veneman werd een week lang flink geschaafd aan de schaatstechniek op het supersnelle en mooie ijs in Inzell.
Er werd ook deelgenomen aan wedstrijden. De DNIJ-pupillen haalden op de wedstrijden om de Atje Keulen Deelstra Trofee maar liefst 5 medailles, waarvan 3 gouden. En passant werden door Arno Tellegen en Rik van Benthem ook nog toernooirecords uit de boeken gereden. Bij de jongens C pupillen haalde Rik van Benthem een toernooirecord op de 100 m in 12.3. Helaas wisselde hij niet goed op de 500 meter, anders was een gouden medaille z\ijn deel geworden. Bij de jongens B werd Diemo Brandes zilveren medaille winnaar. Bij de meisjes pupillen B stonden 2 DNIJ-ers op het podium: Iris van Beek kreeg zilver omgehangen en Famke Minnee het goud. Bij de pupillen A was zowel bij de meisjes als de jongens de hoogste trede op het ereschavot voor DNIJ. Savannah Brandes en Arno Tellegen kregen door Boukje Keulen ( de dochter van de dit voorjaar overleden schaatslegende Atje Keulen-Deelstra) het goud omgehangen.
Naast deze prestaties van de pupillen wisten ook anderen van de gezamenlijke trainingsploeg medailles te halen bij hun wedstrijden. Tom Olthof van Lochem werd tweede bij de A junioren op het sprinttoernooi. Stephanie Bunte (Heerde) werd bij het sprinttoernooi eveneens tweede bij de senioren dames.
Op de foto de jonge medaillewinnaars in Inzell. Vlnr: Savannah Brandes, Famke Minnee, Iris van Beek, Diemo Brandes en Arno Tellegen.

In het protocol zijn alle tijden en uitslagen te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *