MARTHONFINALE: HOOGSTE KLASSERING VOOR DIRK VAN ZOEST

Zondagavond werd in Assen de finale verreden van de marathoncompetitie Noord-Oost. Heel wat DNIJ-ers aan de start in de verschillende categorieën.
De masters 2 waren het eerst aan de beurt. In gesloten peloton ging het 45 ronden naar de finish. jan Tijmes had nog naweeën van z’n vliegreisje naar Curacao en moest na 26 ronden het peloton laten gaan.
De sprint leverde de volgende klasseringen op (met tussen haakjes de plaats in het eindklassement)
14. Reinder Kruk (8e)
18. Henk Veneman (53e)
Niet aanwezig in de finale, maar wel in het klassement: Jan Tanis (51e) en Holger Peters (65e)
Daarna was het de beurt aan de masters 1. Met Marc den Besten in het peloton namens DNIJ. Marc reed behoudend om veel energie over te houden voor de finale. Er waren 4 mensen met een rondje voor en Marc werd 7e in de sprint van het peloton. Een keurige 11 plaats. Met een 26e plaats in het eindklassement.
De C2 rijders maakten er ook een zeer geanimeerde koers van. Met Frank Mennink in de aanval. Samen met twee anderen haalde hij een halve ronde voorsprong, maar het hele rondje voor werd helaas niet gehaald. Voor Frank was wel de eerste prijs in het klassement van de premiesprints als resultaat. Op Mark Schellinger na reden alle DNIJ-ers bij de eerste dertig en dus in de punten voor het eindklassement. Marc Schellinger reed nu in het begin van z’n marathonschaatscarriëre 19 ronden mee in het peloton.
Na opmaak van het eindklassement vond Dirk van Zoest zich daar terug op een hele mooie 4e plaats