Iris van Beek wint Stouwdam in Heerde

iris stouwdam heerdeZaterdag 20 april is de Stouwdamcompetitie van start gegaan in Heerde. Deze jeugdcompetitie wordt gezien als opstap naar de landelijke wedstrijden. Er worden totaal 8 wedstrijden gereden op diverse banen in Noord en Oost Nederland. Op 24 augustus wordt voor de eerste keer ook onze baan in Apeldoorn aangedaan. Ook dit jaar staan er meer DNIJ leden aan de start dan vorige jaren. Mikai Brandes komt uit in de jongens pupillen 4. Dit is de jongste klasse en deelnemersaantallen zijn hier nog klein. Toch liet hij een mooie wedstrijd zien. In een gecombineerde wedstrijd met de meisjes wist Mikai beslag te leggen op een mooie tweede plek. Bij de pupillen meisjes 3 wordt de concurrentie en deelname al groter. Birte Tellegen wist een hele mooie 2e plek in de wacht te slepen.Bij de meisjes pupillen 2 stond Iris van Beek (foto) aan de start. Door tactisch sterk te rijden wist ze een mooie eerste plek op te eisen in een veld van 17 deelnemers. Mede door winst op de inline en puntenkoers.Na een lelijke val de dag ervoor bij de Bruggemancompetitie stond Jorian ten Cate toch aan de start. Een mooie 11 plek was het resultaat. Diémo Brandes kwam helaas net naast het podium maar haalde toch een hele goede 4e plek. Ard-Jan Grootenhuis sprintte op de puntenkoers een ronde te snel af. Hierdoor verloor hij een zekere derde plek. Jammer maar toch een heel mooi resultaat.

Andere uitslagen:
Quinty Vos 9e meisjes pupillen 2
Savannah Brandes 6e meisjes pupillen1
Daniel ten Cate 10e jongens pupillen 1
Kim Vriezekolk 10e meisjes kadetten
Stefan Pouw 15e jongesn kadetten
Wichert Gobas 20e jongens kadetten
Sven Tellegen 23e (DQ) jongens kadetten

meer fotos www.wijheruit.nl’ totale uitslag )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *